Na 25 jaar Verdrag van Dayton denkt u vast wel eens terug aan die bijzondere tijd. Bent u benieuwd naar wat er van het land geworden is? Of misschien wilt u uw familie of vrienden laten zien waar u gelegerd bent geweest? In dat geval past onze unieke reis voor Bosnië-veteranen en hun naasten uitstekend bij uw wensen

Voor welke veteranen van Bosnië?

Veel militairen, met verschillende taken en op meerdere locaties, zijn in de jaren 90 betrokken geweest bij de situatie in Bosnië en Hercegovina. Voor deze reizen richten wij ons vooralsnog op veteranen die in Bosnië hebben gediend in IFOR- en SFOR-verband, uiteraard zijn veteranen van UNPROFO en EUFOR ook welkom.


Waarom nu?

In 2020 is het 25 jaar geleden dat de Vrede van Dayton is getekend. Nederlandse militairen (via IFOR, SFOR en EUFOR) hebben bijgedragen aan het waarborgen van de internationale afspraken uit dit vredesverdrag. Dit is een passend moment voor veteranen van Bosnië om 25 jaar vrede te herdenken en hierbij het land te (her)ontdekken, eventueel met familie en/of vrienden.


Wat zijn onze plannen?

U kunt met ons meegaan op een bijzondere reis, waarbij aandacht is voor de veteranen in Bosnië én hun naasten. Deze rondreis bevat daarom naast militaire ook culturele en historische aspecten. Daarnaast zult u ook in contact komen met de plaatselijke bevolking en geniet u van culinaire en muzikale omlijsting. Doordat u aan het strand van Montenegro begint en eindigt, heeft u ook alle ruimte om heerlijk te ontspannen.

  • U kunt met ons meereizen in de periode mei t/m september 2020.
  • Het luxe hotel Palmon Bay**** in Igalo (Montenegro) is ons vertrek- en eindpunt.
  • Uiteraard kunt u met ons de door de groep gewenste legerlocaties bezoeken, zoals Bugojno, Gorni Vakuf, Donji Vakuf, Santici, Guca Gora, Celinac, Novi Travnik, Travnik, Jajce, Jezero, Mrkonic Grad, Knezevo, Sipovo, Busovaca, Vitez, Sisava, Banja Luka.
  • Mostar en Sarajevo zullen onze uitvalbasissen worden voor bezoeken aan de gewenste locaties, maar ook om gewoon de stad te verkennen.
  • We kunnen, afhankelijk van de wensen van de veteranen en hun introducees, de groep opsplitsen, zodat we aan ieders behoefte kunnen voldoen.

Over Karatanova Tours

Karatanova Tours is al meer dan 15 jaar dé expert als het gaat om historische en culturele rondreizen naar de Balkan. Wij werken voor grote reisorganisaties, zoals TUI, Kras, de Blauwe Vogel en SRC Reizen. Daarmee zijn wij de grootste rondreisspecialist op de Balkan voor Nederland en België.
“Tijdens onze rondreizen waren er regelmatig familieleden aanwezig van veteranen uit Bosnië. Zij hadden op de kaart vaak gezien waar hun dierbare gelegerd was. Helaas konden we hier tijdens de reis weinig aandacht aan besteden. Omdat we merkten dat hier wel interesse in is, zijn we in gesprek gegaan met Ben de Groot (Luitenant-Kolonel der Genie buiten dienst en veteraan IFOR 2). Dit jaar zijn wij afgereisd naar verschillende Nederlandse legerplaatsen in Bosnië. Tijdens gesprekken met onder andere burgemeesters en andere gezagsdragers bleek dat iedereen meer dan openstond voor onze plannen. Wij kijken er dan ook naar uit om voor de veteranen van Bosnië mooie reisprogramma ‘s te mogen maken, zodat zij én hun naasten kennis kunnen maken met de prachtige natuur en indrukwekkende geschiedenis van dit fantastische land.” – Vasko Kocirov, directeur Karatanova Tours


Interesse? Laat het ons weten

Hebt u interesse in onze reisplannen voor veteranen die in Bosnië en Hercegovina gediend hebben? Wilt u iets vragen of wilt u opmerkingen delen? Dan horen wij graag van u, zodat we onze plannen nog meer kunnen uitwerken. Om de reis zoveel mogelijk op maat te kunnen maken, willen we graag de Bosnië-veteranen uit de verschillende rotaties zoveel mogelijk aan elkaar koppelen. Wij vragen u daarom om het contactformulier hieronder in te vullen. Alvast bedankt!

Contactformulier